Overslaan en naar de inhoud gaan

Kestemont investeert in bierbeleving.

Toerisme Vlaanderen Toerisme Vlaanderen kende vorig jaar 1,6 miljoen euro toe aan negen Vlaams-Brabantse projecten, die inzetten op kwaliteitsvolle bierbelevingen. De toeristische ontsluiting van de vroegere hoevebrouwerij-mouterij Goossens in Sint-Gertrudis-Pede is er een van. In 2019 vestigde…, Investeringen Het grootste deel van de investeringen ging naar de nieuwe brouwinstallatie, de afvullijn, de uitbouw van het vatenarsenaal en aanpassingen aan de gebouwen om rondleidingen mogelijk te maken. Daarnaast werd ook de ontvangst- en degustatieruimte mooi ingericht, het reservatiesysteem voor bezoekers op poten gezet, een terrasoverkapping gemaakt, en werden klauter- en klimspeeltuigen voor kinderen voorzien. Op het dak werd een fotovoltaïsche installatie geplaatst. Bij de uitwerking van het project werd niet alleen rekening gehouden met de…, Rijke geschiedenis…, Circulair bedrijfsmodel Net zoals de brouwerij en het erfgoed nauw met elkaar verweven zijn, is er ook een symbiose tussen de land- en tuinbouwtak van Kestemont en de brouwerij. “Kestemont teelt, koopt en verkoopt uitsluitend biogecertificeerde groenten en fruit. Ongeveer de helft kweken we zelf. De rest voeren we in, vooral uit Italië. We kopen bijvoorbeeld jaarlijks de oogst van maar liefst 40 hectare citrusboomgaarden op”, zegt Wim Krieckemans. “Nu de brouwerij er is, werken we zo circulair mogelijk. De tarwe die we nodig hebben voor onze…, Een ruim assortiment In 2023 bedroeg de bierproductie ruim 700 hectoliter. De lambiek rijpt in een 360-tal tonnen. Het zijn voor het merendeel gebruikte wijnvaten van Franse en Italiaanse origine. Er zijn ook een aantal cognacvaten. Naast Oude Lambiek, Oude Geuze, Oude Kriek en Schaarbeekse Kriek bestaat het assortiment van Kestemont uit verschillende, traditioneel gemaakte fruitbieren zoals de Abrikoos, Braambes, Framboise en Blauwe bes en de Coulis Spécial die gemaakt wordt met zelfgekweekte rode en andere bessen…, Praktisch Wie graag meer wil te weten komen over de geschiedenis van de vroegere brouwerij-mouterij Goossens en de werking van de huidige brouwerij Kestemont, kan aansluiten aan een van de rondleidingen. Die vinden iedere vrijdag en zaterdag plaats om 14 uur. Op het einde van de rondgang volgt een kleine proeverij van lambiek, Oude Geuze en fruitlambiek. De degustatiezaal is open elke vrijdag en zaterdag van 13 tot 20 uur.…