Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruwe granen

Ruwe granen zijn granen die niet gemout zijn. Voorbeelden hiervan zijn : maïsvlokken, rijstvlokken, tarwe, haver, ...

Suiker

Suiker wordt gebruikt om de doordrinkbaarheid en het alcoholgehalte in het bier op een makkelijke manier te verhogen.

Duvel is een voorbeeld van een bier waarin heel veel suiker gebruikt wordt.

Suiker wordt al dan niet in zuivere vorm of in stroopvorm (suikerstroop) gebruikt.

Karamelstroop

Als je een donker bier wil brouwen met de donkere mouten die daarvoor geschikt zijn, zal je altijd een bier brouwen waarin er een zware, gebrande moutsmaak in voorkomt. 

Als je een donker bier wil brouwen zonder deze zware moutsmaak, dan kan er gebruik gemaakt worden van karamelstroop.

Westvleteren 12 is een voorbeeld waarin karamelstroop gebruikt wordt.

Overige ingrediënten

Voorbeelden van overige, vergistbare ingrediënten :

  • Honing
  • Esdoorsiroop
  • Drop
  • Fruit
  • Zoethout
Labels ingrediënten Andere