Overslaan en naar de inhoud gaan

Recente blogberichten en nieuws

do, 10 dec 2020
Abt 12 day

Abt12 Day! Livestream - St. Bernardus

Het is een traditie geworden! Elk jaar op 12/12 wordt de Abt 12 van St. Bernardus in de kijker geplaatst!
Op die dag wordt opgeroepen om de fans van de Abt 12 extra te laten genieten van deze hemelse nectar.

Omdat moeilijk ook gaat, zal de coronacrisis zal hier niets aan veranderen.
ma, 26 okt 2020
Blond bier

Een uitgewerkt recept voor een eenvoudige Tripel

Een volledig uitgewerkt recept voor het brouwen van een eenvoudige Tripel.
Aan de hand van klare taal wordt stap voor stap de opbouw van een recept uitgelegd.
ma, 28 sep 2020
St.-Bernardus - WBA

St.-Bernardus kaapt enkele medailles weg op de World Beer Awards

De World Beer Awards editie 2020, kon ondanks de coronamaatregelen toch doorgaan!
St.-Bernardus kon enkele belangrijke prijzen in de wacht slepen.
Ook brouwerij Kazematten viel al meteen in de prijzen!

Alles over bier

Door het internet is informatie over bier en brouwen steeds meer toegankelijk geworden. Dit heeft de drempel voor het zelf brouwen van een biertje als hobby sterk verlaagd. Ondertussen zijn veel van die hobbybrouwers al verder doorgegroeid en hebben ze een professionele brouwerij.

Ook het nodige materiaal en ingrediënten zijn makkelijk via internet te bestellen. Dit in tegenstelling tot vroeger waarbij hobbybrouwers heel actief op zoek moesten gaan naar de nodige ingrediënten en eventueel bestellen in het buitenland. De kennis werd vooral door ervaring opgebouwd.

Ook avondscholen en andere vormen van bijscholing springen op de kar en bieden cursussen zythologie, biersommelier, foodpairing of dergelijke aan. Niet alleen het (hobby)brouwen zit sterk in de lift, maar ook het verzamelen van kennis rond bier geniet een enorme interesse !

Deze website heeft als doel om alle info te verzamelen over bier, brouwen en brouwerijen op één overzichtelijke website.

Pascal Mortier

Bezieler allesoverbier.be
Gepassioneerd bierliefhebber
Hobbybrouwer
Opleiding microbrouwer


Agenda

Zythos Bierfestival 2021

Brabanthal Leuven
17 Apr 2021 (10:00) » 17 Apr 2021 (21:00)
18 Apr 2021 (10:00) » 18 Apr 2021 (18:00)
Meer info

BXL BeerFest 2021

Tour & Taxis, Havenlaan 86c, 1000 Brussel
21 Aug 2021 (10:00) » 21 Aug 2021 (18:00)
22 Aug 2021 (10:00) » 22 Aug 2021 (18:00)
Meer info

Leer brouwen

Een overzicht van theoretische kennis die nodig is voor brouwen van een lekker bier!

Je eigen bierrecept

Een stap voor stap begeleiding bij het opbouwen van je eigen bierrecept.

Brouwformules

Hoe bereken je het brouwzaalrendement. Wat zal het kleur van het bier worden? Hoeveel hop moet je nu juist gebruiken? ....

Bierdegustaties

Pascal Mortier neemt je mee in de boeiende bierwereld. We degusteren bieren met bijhorende, makkelijk te begrijpen uitleg.

Zo kan een bierdegustatie begeleid worden met uitleg van het gehele brouwproces. Of we bouwen een degustatie op rond een bepaald thema, zoals trappistenbieren, bittere bieren, buitenlandse bieren, ...

Uiteraard kunnen we ook een formule opstellen waarbij bieren begeleid worden door bijvoorbeeld kaas of andere hapjes, een foodpairing die gesmaakt wordt!

Workshop / teambuilding

Brouw je eigen bier

Een toffe teambuilding activiteit waarbij het volledige brouwproces in de praktijk wordt uitgevoerd.

We gaan aan de slag met een kleine installatie waarbij we een 15-20 liter bier brouwen. Na afloop nemen we het resultaat mee voor verdere gisting en zorgen we voor de finale botteling.

Na een aantal weken kunnen de gebrouwen flesjes afgehaald worden! Of we kiezen ervoor om ook van de botteling een afzonderlijke activiteit te maken, eventueel aangevuld met een bierdegustatie.

Altijd leuk als je aan het biertje een naam wil geven en er een leuk etiket bij ontwerpt...

Uw eigen bier

Uw eigen bier met uw zelf gekozen naam er op, het is mogelijk! Heel leuk voor op uw verjaardagsfeest, huwelijk, ... of waarom niet als geboortebier? Ook voor verenigingen of bedrijven is het een mooie aanvulling om een eigen bier te hebben.

Afhankelijk van de gewenste hoeveelheid en locatie werken we samen met professionele brouwerijen, zo is meteen alles in orde met accijnzen en andere wetgeving.

Brouwerijbezoek

Een brouwerij bezoeken is altijd een unieke ervaring. Kom te weten hoe bier nu feitelijk gebrouwen wordt en waarom bier nog steeds een ambachtelijk product is. 

Een brouwerijbezoek wordt steeds afgesloten met een degustatie.

Snel meer info vinden over...

Algemeen

Disclaimer - Alles over bier
Het onderstaande is van toepassing op de pagina die u thans bekijkt. Door de pagina te gebruiken stemt u in met deze disclaimer.

Deze inhoud is auteursrechterlijk beschermd. Niets uit deze website mag vermenigvuldigd worden en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotocopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaandelijke toestemming van de auteur.

In deze disclaimer wordt verstaan onder: 
• de eigenaar: de eigenaar van de website;
• gebruik(en): alle denkbare handelingen;
• u: de gebruiker (bezoeker) van de website;
• de content, de inhoud: alle in de website aanwezige inhoud;

De content is door de eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. De eigenaar is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele rechten. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht.