Overslaan en naar de inhoud gaan

't Biechtstoeleke

Het huisje 't Biechtstoeleke is een huisje in Machelen-aan-de-Leie dat gebouwd werd op het einde van de 17e eeuw. Tot op vandaag is het authentieke karakter, met binnenmuren uit kalk en leemvezels, goed bewaard gebleven. De oude balken en de Vlaamse haard zorgen voor de extra charme van dergelijke huisjes.

Het huisje, met zijn grote lange historiek, heeft al heel wat kunstenaars aangetrokken : Roger Raveel, Martin Wallaert en Elke Verheye zijn enkele namen die op een of andere manier een link hebben met het huisje.

Gelegenheidsbier

Ter gelegenheid van het evenement 'Miguel & Friends' in november 2019, liet Miguel Algoet een gelegenheidsbier brouwen om het huisje 't Biechtstoeleke onder de aandacht te brengen. De inwoners van Machelen-aan-de-Leie lieten het zich smaken en het biertje werd een succes!

Niettegenstaande een licht alcoholgehalte van slechts 3,5%, werd een bier gebrouwen met een rijke smaak. Het was dan ook logisch dat de vraag er snel kwam om een nieuwe batch van het bier te laten brouwen na het evenement. Miguel Algoet is hierop ingegaan door dit sporadisch aan te bieden en zo het erfgoed van 't Biechtstoeleke levend te houden.

Drive-in bierverkoop

Op 29 mei organiseren we een drive-in, verkoop van bier en vaderdagpaketten, geheel corona-proof! 

Voor deze unieke gelegenheid wordt het autoluwe straatje 'Karperstraat' in Machelen het decor van de drive-in. Via Machelendorp rijdt u de Karperstraat in, en daar kan u bestellen en wordt het bier voor u ingeladen.  De betaling kan ook digitaal. 

Komt u met een oldtimer? Leuk!

Wij houden uiteraard rekening met de coronamaatregelen. Verder verwachten wij dit ook van de bezoekers.

Praktisch

Vrijdag 29 mei 17u - 19u
Karperstraat, 9870 Machelen-aan-de-Leie

  • Inschrijven is verplicht via info@vergetenverlichting.be 
  • Vermeld bij inschrijving : naam, nummerplaat en voorkeur tijdslot
  • Na inschrijving krijg je een mail met alle praktische info

Oldtimer in Machelen a.d. Leie

Bent u de fiere bezitter van een oldtimer? Kom dan gerust met uw bolide naar Machelen ad Leie. Geef uw nummerplaat door en u kan uitzonderlijk via de Karperstraat naar het Leieplein te Machelen rijden. 

Voor de coronamaatregelen rekenen we op het gezond verstand van de deelnemers en passanten en verwijzen we naar de website van www.info-coronavirus.be

Enkele veiligheidsvoorschriften nog steeds van kracht:

  • mensen in de wagen wonen onder hetzelfde dak of behoren tot dezelfde sociale bubbel
  • we respecteren de sociale afstanden
  • samenscholingen zijn verboden

Schitterende bierkrat, naar het ontwerp van het huisje 't Biechtstoeleke

Michel Algoet, ambassadeur van Machelen-aan-de-Leie

Miguel Algoet heeft een grote liefde voor zijn dorp Machelen-aan-de-Leie!

Met liefde en respect voor de originele materialen en gebruiken, renoveerde hij :

  • de Scheve Schuur : een evenementenlocatie waar onder meer jaarlijks Miguel & Friends georganiseerd wordt.
  • 't Biechtstoeleke : een klein huisje uit eind 17e eeuw, momenteel bewoond door Elke Verheye met haar snaarinstrumenten-atelier.

Als ambassadeur voor Machelen organiseert Miguel onder meer voorstellingen, de jaarlijkse Lantaarnstraat met kerst, kerstboomactie voor het goede doel, workshops en vele andere events.

De vrouw van Miguel is onlangs begonnen met het produceren van Machelse Mosterd op ambachtelijke wijze.

De inspiratie van Miguel is hiermee nog niet ten einde en er worden nog heel wat initiatieven verwacht om het kunstenaars- en ambachtendorp Machelen verder op de kaart te zetten! Wordt vervolgd...

Vanuit zijn passie voor oude materialen is ook het project vergetenverlichting.be geboren waarbij oude verlichtingsarmaturen gerestaureerd worden. Samen met een lijn eigen ontworpen tijdloze verlichting kan men hier terecht voor verlichtingsproducten van topkwaliteit.