Overslaan en naar de inhoud gaan
vr, 24 jul 2020
Herlancering merk Sezoens door brouwerij Martens

Herlancering Sezoens

Brouwerij Martens herlanceert zijn iconische merk Sezoens. Het merk gaat van start met een buitengewone blonde, Sezoens Original. En een waanzinnig witbier, Sezoens Aparta
di, 14 jul 2020
Stanneman team

Bienne wijnbier

Bier of wijn, moeilijk kiezen? Bienne combineert de twee in één fles.

"Stanneman" en "Gust - wijn & meer" brengen een blend van wijn en bier op de markt.
ma, 29 jun 2020
Sint Bernardus Tokyo

St. Bernardus Tokyo

Sint Bernardus brengt Tokyo opnieuw uit. Een verfrissend, ongefilterd bier met een imponerende witte schuimkraag. Afgevuld in blik en voorzien van een topillustratie!
do, 04 jun 2020
JCI Damme - pakket 3

Een virtuele tour langs 7 brouwerijen met JCI Damme

JCI Damme wil de West-Vlaming kennis laten maken met bieren uit het Brugse Ommeland. Daarom zet de vereniging een virtuele tour op langs 7 brouwerijen uit Brugge en omgeving.
za, 25 apr 2020
Virus

Corona acties

De coronacrisis maakt het niet makkelijk voor de brouwers! Al geruime tijd kunnen brouwerijen hun producten niet meer kwijt in de horeca en daalt de omzet zienderogen.

Steun de lokale handel en help je plaatselijke brouwerij door lokaal te bestellen. Een overzicht van corona-acties...
do, 23 apr 2020
Start 2 Brew - zelfbrouwpakketten van brouwerij De Poes

Start 2 Brew - Thuis zelf bier brouwen

Brouwerij De Poes lanceert pakketten om zelf een eigen bier te brouwen. Elk pakket bevat een recept en de afgewogen ingrediënten om zelf ongeveer 20 liter bier te brouwen.
za, 05 okt 2019
Brouwerij Het Anker

Busreis WBF 2019

Met de Waregemse BierFanaten op busreis naar Mechelen. We bezochten brouwerij 'Het Anker' en hun wisky stokerij 'De Molenberg'. Uiteraard mocht hierbij ook een boottocht op de Dijle door Mechelen niet ontbreken!
do, 26 sep 2019
St.Bernardus Abt 12 Barrel Aged Sour

St.Bernardus Abt 12 Barrel Aged Sour

St.Bernardus heeft op basis van hun topbier Abt12 een Barrel Aged Sour gebrouwen.
Na de hoofdvergisting van de Abt12 hebben heeft het bier 3 jaar op eiken vaten gerust, waarna het versneden werd met verse Abt12. Het resultaat werd gebotteld op flessen van 75cl.
za, 14 sep 2019
Oogst hop De Plukker

Fotoverslag hoppluk De Plukker

Op vraag van Joris Cambie, enige bio hoppeboer van België, werden we uitgenodigd om het oogsten van de hop bij te wonen.
De beloning voor het harde werk van de hoppeteelt!
vr, 06 sep 2019
Droge gist

Vergisten

Gisting is zowat het belangrijkste proces in het brouwen van bier. Gist groeit en zet suikers om tot CO2 en alcohol.

Disclaimer - Alles over bier
Het onderstaande is van toepassing op de pagina die u thans bekijkt. Door de pagina te gebruiken stemt u in met deze disclaimer.

Deze inhoud is auteursrechterlijk beschermd. Niets uit deze website mag vermenigvuldigd worden en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotocopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaandelijke toestemming van de auteur.

In deze disclaimer wordt verstaan onder: 
• de eigenaar: de eigenaar van de website;
• gebruik(en): alle denkbare handelingen;
• u: de gebruiker (bezoeker) van de website;
• de content, de inhoud: alle in de website aanwezige inhoud;

De content is door de eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. De eigenaar is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele rechten. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht.