Overslaan en naar de inhoud gaan

Over 'Tokyo'

Het Sint Bernardus Tokyo bier is een bier dat in 2012 éénmalig op de markt kwam naar aanleiding van de opening van het eerste Sint Bernardus thema café in de Japanse stad Tokyo.

Vandaag wordt het bier opnieuw gebrouwen en in blik afgevuld. Het blik is een prachtig grafisch hoogstandje geworden, ontworpen door een Belgische illustrator. De jonge Jonas Devacht heeft zich laten inspireren door de typische straatjes en neon in het Japanse nachtleven in de wijk Kanda (Tokyo). Het resultaat is een topillustratie geworden die dit weergeeft.

Weetje: De wijk Kanda is de plaats waar 'Brasserie St.-Bernardus' gelegen is.

Schitterende illustratie van de hand van Jonas Devacht

Welk bier is Sint Bernardus Tokyo?

Om Sint Bernardus Tokyo te brouwen is er een ruime hoeveelheid tarwe gebruikt.

Tarwemout wordt vooral gebruikt voor witbieren waardoor je zou verwachten dat dit bier onder de witbieren zou kunnen ingedeeld worden. Maar door het gebruik van geselecteerde hoppen, valt dit bier net buiten deze categorie waardoor je het kan indelen ergens tussen een witbier en een saison.

De tarwe zal hier ondermeer ook zorgen voor een mooie witte schuimkraag.

Samen met de frisse citrus uit de hop en de fruitige aroma's afkomstig van de unieke Sint Bernardus gist resulteert dit in een verfrissend bier met kruidig aroma en licht zuur-bittere nasmaak.


Type

Witbier / Saison

Kleur

Wit

Alcohol

6,0 %

Plato

13,2 °

Kleur

7 EBC

Bitter

15 IBU

Jonas Devacht - illustrator

Jonas Devacht is een jonge, West-Vlaamse illustrator. Hij mocht reeds de sfeer opsnuiven in gekende studios in o.a. Brighton en New York. Die grootstedelijke context is ook voelbaar in zijn eigen ontwerpen. Voor het artwork van St.Bernardus Tokyo heeft hij zich laten inspireren door het Japanse nachtleven, met zijn typische smalle straatjes en overvloed aan neon. 

https://youtu.be/kJYU70teM7s
Groep Blog
https://youtu.be/kJYU70teM7s
Groep Blog
https://youtu.be/kJYU70teM7s
Groep Blog
https://youtu.be/kJYU70teM7s
Groep Blog

Brasserie Sint-Bernardus

Kanda, Tokyo (Japan)

In 2012 opende het eerste Japanse St.Bernardus thema-café zijn deuren. Ondertussen is de zaak een gevestigde waarde in het Kanda district. Ze trekken er de volop de kaart van de Belgische gastronomie en natuurlijk ook van de Belgische bieren, met St.Bernardus als voornaamste partner en uithangbord. Mocht je ooit in Tokyo vertoeven voor business of pleasure, ga dan zeker eens langs!

Voor de opening van dit authentiek Belgisch volkscafé in Tokyo brouwden in 2012 ook een éénmalige editie van St.Bernardus Tokyo. Toen maakten we een troebel tarwebier met Golding en Magnum hop in een oplage van 175 hectoliter. De smaak van de nieuwe Tokyo, laat ons zeggen de ‘2020 versie’, is dus anders dan de ‘2012 versie’.

Adres: 3-6-2, Uchi-Kanda / Chiyoda-Ku / Tokyo / Japan

Bron beeldmateriaal en inspiratie tekst: Website Sint-Bernardus