Overslaan en naar de inhoud gaan

Vive les Volkscafés!

Het cliché luidt dat aan alle mooie liedjes een einde komt. Een andere boutade laat ons weten dat stoppen op een hoogtepunt een goeie keuze kan zijn. Maar laat ons eerlijk zijn… zelfs zonder dit weekend staan de cafés op het kruispunt van sociaal contact en toeristisch perspectief. Ze zorgen voor een ‘warm bad’ waar alle sociale media samen niet in slagen. Daarom deze oproep om de volkscafés niet enkel dit weekend te vieren maar het hele jaar door. Ze zijn deel van het DNA van de Westhoek. Levend erfgoed!

Westhoek en Frans-Vlaanderen: 20 en 21 april 2024

Ook deze editie vieren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de sfeer en de gastvrijheid van de volkscafés.  86 cafés staan symbool voor de passie en de goesting van alle volkscafés in de Westhoek en Frans-Vlaanderen. Op onze verkenningstocht van Nieuwpoort tot Wervik, van Bambecque tot Godewaersvelde voelen we de aantrekkingskracht van de cafés bij alle leeftijden. Zowel voor als achter de toog vinden we jonge en iets minder jonge mensen, maar allemaal jong van geest en zeker niet van plan om gauw te stoppen. Ze verdienen onverwijld de titel van toeristisch ambassadeur!

Picon, streekbier en… veel animatie!

Ieder jaar opnieuw zijn er minstens 30 cafés die bij hoog en laag beweren dat hun Picon de beste is van de Westhoek en zelfs ver daarbuiten. Een tip… instemmend knikken en zeker niet in twijfel trekken want anders start je een volgende toogdiscussie. Een tweede tip… proeven! De enige manier om te komen tot een geslaagde vergelijkende test. Maar er is meer… streekbieren à volonté (van langs beide kanten van de grens), hier en daar een lekkere huisgemaakte soep en af en toe een lekker streekhap.

Daarnaast is er overal wel iets te beleven! Volksspelen, straatbolling, tafelgoochelen en veel muziek. Van accordeon tot rock. 

Meer info

Praktisch

Wanneer

za 20 apr 2024
zo 21 apr 2024

Locatie

Markt 1
8647 Lo-Reninge
België


Meer bier- / brouwevenementen?