Overslaan en naar de inhoud gaan

Bierfestival

De vorige editie van het ZBF kunnen we ongetwijfeld een succes noemen en daar bouwen we voor de komende editie gewoon op voort. Voor het volgende ZBF voorzien we, net zoals in 2019 jaar, 88 standen, bemand door een honderdtal brouwerijen en bierfirma’s. Aan al deze standen kan je in ruil voor jetons één van de vele aangeboden Belgische bieren proeven. Dat proeven gebeurt in een proefglas van 10 cl.

Iedereen is welkom op het ZBF. Het schenken van de bieren gebeurt echter enkel aan personen van 16 jaar of ouder.

Kortom, het ZBF is een ideaal kader om met de ganse familie het Belgische ambacht van het bierbrouwen te (her)ontdekken en te degusteren.

Op verschillende punten in de zaal is er voldoende zitplaats gecreëerd voor wie eventjes wil rusten en voor de hongerigen is er ook een foodcorner aanwezig. Tevens is er in de zaal een stand met niet-alcoholische dranken.

Verder is het ZBF rookvrij, zodat je in optimale omstandigheden kan proeven van de meer dan 500 bieren en hun rijk palet aan smaken.

Mooiste stand

Op Zythos bierfestival wordt elk jaar een prijs uitgereikt aan de standhouder met de mooiste stand. Deze krijgt een etentje met aangepaste bieren voor 2 personen in 'Het Land aan de Overkant' en een overnachting in de 'Park Inn' van Leuven.

Consumententrofee

Tijdens de duur van het bierfestival kunnen de bezoekers een persoonlijke top 3 opstellen op daarvoor bestemde stembriefjes. Na het bierfestival worden de stemmen geteld en wordt op die manier een consumententrofee uitgereikt.

Deze prijs bevat het Zythos logo, de naam van de brouwerij of bierfirma en de naam van het winnend bier. Dit wordt gegraveerd in een stenen plaquette en uitgereikt aan de brouwer.

Praktische info

Locatie:
Brabanthal Leuven

Datum:
Zat 17 april 2020 : 12u-23u
Zon 18 april 2020 : 12u-20u

Toegang: gratis

Bereikbaarheid:
Mogelijk via shuttle van station Leuven

Organisatie:
Zythos vzw

Meer info

Brabanthal Leuven

za 17/04/2021 - 12:00 » za 17/04/2021 - 23:00
zo 18/04/2021 - 12:00 » zo 18/04/2021 - 20:00

Disclaimer - Alles over bier
Het onderstaande is van toepassing op de pagina die u thans bekijkt. Door de pagina te gebruiken stemt u in met deze disclaimer.

Deze inhoud is auteursrechterlijk beschermd. Niets uit deze website mag vermenigvuldigd worden en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotocopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaandelijke toestemming van de auteur.

In deze disclaimer wordt verstaan onder: 
• de eigenaar: de eigenaar van de website;
• gebruik(en): alle denkbare handelingen;
• u: de gebruiker (bezoeker) van de website;
• de content, de inhoud: alle in de website aanwezige inhoud;

De content is door de eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. De eigenaar is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele rechten. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht.