Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruwe granen

Ruwe granen zijn granen die niet gemout zijn. Voorbeelden hiervan zijn : maïsvlokken, rijstvlokken, tarwe, haver, ... Als granen wel gemout worden, dan wordt dit gedaan om enzymen aan te maken in de graankorrel. De aangemaakte enzymen kunnen het aanwezige zetmeel omzetten in suiker, wat op zijn beurt kan omgezet worden in alcohol. Meer weten over het mouten van granen , Waarom ruwe granen? Ruwe, dus ongemoute, granen zijn : rijk aan zetmeel arm aan eiwitten Indien deze ruwe granen samen gebruikt worden met andere mouten, dan hebben deze andere mouten enzymen genoeg om ook het zetmeel in de ongemoute granen om te zetten tot suiker. Het gebruik van de combinatie ongemoute en gemoute granen levert heel wat voordelen op : Stabiliseren van het bier Extra zetmeel Bïnvloeden van smaak en kleur Economische redenen…, Soorten ruwe granen Breukrijst Bij de productie van rijst voor consumptie, dus gepelde of gepolijste rijst, wordt het vliesje rond de rijstkorrel verwijderd. Bij dit…

Van graan tot mout

Graan Bijna alle bieren worden gebrouwen met gerst.  Er zijn ook bieren die geen gerst gebruiken, maar tarwe, rogge, haver, spelt, maïs, ... Granen ontkiemen Deze…