Overslaan en naar de inhoud gaan

Omzetbaar percentage

Mout bestaat uit verschillende bestanddelen : kafjes, zetmeel, eiwitten, oliën, ...

Niet al deze bestanddelen kunnen gebruikt worden om om te zetten tot suikers.

Het percentage dat om te zetten is tot suikers, noemt men het potentieel extract.
Dit cijfer is door de fabrikant van de mout bepaald in een labo onder ideale omstandigheden.

Voor de meeste basismouten zoals pilsmout is dit bijvoorbeeld 80%

Vochtverlies

Mout bevat altijd een klein deel vocht wat het potentieel extract een beetje zal verlagen.

Dit percentage is slechts enkele procenten. Als dit voor pilsmout ongeveer 4% is, dan heeft pilsmout uiteindelijk een potentieel extract van : 
80% x (100% - 4%) = 77%

Disclaimer - Alles over bier
Het onderstaande is van toepassing op de pagina die u thans bekijkt. Door de pagina te gebruiken stemt u in met deze disclaimer.

Deze inhoud is auteursrechterlijk beschermd. Niets uit deze website mag vermenigvuldigd worden en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotocopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaandelijke toestemming van de auteur.

In deze disclaimer wordt verstaan onder: 
• de eigenaar: de eigenaar van de website;
• gebruik(en): alle denkbare handelingen;
• u: de gebruiker (bezoeker) van de website;
• de content, de inhoud: alle in de website aanwezige inhoud;

De content is door de eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. De eigenaar is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele rechten. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht.