Overslaan en naar de inhoud gaan
1946 - 75 jaar geleden...
... het jaar waarin de broers Evariste en Antoine Deconinck hun kaasmakerij ombouwden naar een brouwerij. De twee kaasmakers uit Kortemark hadden voordien in 1934 de kaasmakerij overgenomen van de trappisten van Mont des Cats die uitgeweken waren naar Watou.
De trappisten van Westvleteren, vlakbij Watou, brouwden een lekker biertje dat in de wijde omgeving kon…,
De liefde voor het bier St. Bernardus en het vak
Het verhaal van een abdijbier dat er eigenlijk geen is.
Het gloednieuw boek is een compleet werk waarin niet alleen de geschiedenis van St. Bernardus verteld wordt, maar ook het brouwproces uitgelegd wordt. Zo komen we meteen ook te weten welke bieren St. Bernardus allemaal brouwt, met hun kenmerken, serveeradvies, foodpairing tips, ... allemaal…,
Geen verjaardag zonder een feestbier…,
En als extraatje worden we nog getrakteerd op meer nieuws
St. Bernardus wit voortaan verkrijgbaar in blik…