Overslaan en naar de inhoud gaan

De bitterheid van bier wordt vooral aangemaakt door :

  • De alfazuren die in hop aanwezig zijn.
  • Looistoffen uit de mout.
  • Eventuele toevoeging van kruiden.

De bitterheid van bier wordt weergegeven in :

  • EBU (European Bitterness Unit)
  • of IBU (International Bitterness Unit).

Er is geen verschil, 1 EBU = 1 IBU = 1mg iso-alfazuur per liter bier.

IBU / EBU Smaak
> 20 Weinig bitter
20 - 30 Neigt naar bitter
30 - 40 Bitter
> 40 Zeer bitter

1 EBU = 1 IBU =
1mg iso-alfazuur per liter bier

Bitterheid van bier

Disclaimer - Alles over bier
Het onderstaande is van toepassing op de pagina die u thans bekijkt. Door de pagina te gebruiken stemt u in met deze disclaimer.

Deze inhoud is auteursrechterlijk beschermd. Niets uit deze website mag vermenigvuldigd worden en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotocopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaandelijke toestemming van de auteur.

In deze disclaimer wordt verstaan onder: 
• de eigenaar: de eigenaar van de website;
• gebruik(en): alle denkbare handelingen;
• u: de gebruiker (bezoeker) van de website;
• de content, de inhoud: alle in de website aanwezige inhoud;

De content is door de eigenaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. De eigenaar is niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele rechten. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht.