Overslaan en naar de inhoud gaan

Lager of Ale

Twee grote gistfamilies Wie begint met zelf bier brouwen merkt al snel dat er twee grote gistfamilies zijn: hoge gisting en lage gisting. Vaak wordt dat heel simpel uitgelegd als warm vergisten tegenover koud vergisten. Maar achter die keuze schuilt een veel groter verschil. Het bepaalt namelijk hoe jouw bier uiteindelijk ruikt, smaakt en zelfs voelt. We gingnen even te rade bij Thomas van Oosterom van brouwpunt.nl en vroegen naar zijn ervaring. In dit artikel ontdek je zonder technische details waarom deze keuze zo belangrijk is en waarom het leuk is…, Hoge gisting en lage gisting, wat is het verschil precies? De twee gistsoorten gedragen zich totaal anders. Dit zorgt voor twee werelden van smaak en karakter. Ale, ook wel hoge gisting…, Waarom zou je een lager brouwen…, …, Meer achtergrond over gisting lezen We schreven al eerder over vergisting en gist. Klik op onderstaande knop om hierover meer te lezen. Meer over vergisten Een complete basisgids thuisbrouwen…, Tot slot Een lager brouwen is geen moeilijkheidsgraad die je moet behalen, maar een nieuwe beleving. Het biedt finesse, helderheid en balans die je niet op dezelfde manier vindt in ales. Probeer het een keer en ontdek hoe verrassend een koele vergisting kan zijn. Proost op jouw volgende brouwavontuur!