Overslaan en naar de inhoud gaan

Bootcamps, workshops & masterclasses Bier Brouwen

BREWed bestaat uit Peter Croonenberghs en Sandra Vanhove, een team dat als missie heeft om de brouwer en bierliefhebber bij te scholen tot de betere brouwer/bierliefhebber.

Aan de hand van bootcamps, workshops en masterclasses worden de skills van de deelnemers verder bijgewerkt. Door te kiezen voor de bootcamp, workshop of masterclass waarvan men weet dat er extra uitleg nodig is school je jezelf steeds verder bij. Op die manier is het niet nodig een volledige brouwopleiding te volgen.

BREWed werkt samen met verschillende ambachtelijke brouwerijen waar de sessies doorgaan. 

Peter Croonenberghs

Peter Croonenberghs is een naam als een klok in de brouwerijwereld.

Weinigen hebben zoveel bagage en (technische) kennis over het brouwvak als Peter en hij is dan ook de aangewezen persoon voor dergelijk opleiding!

Peter kan buiten deze workshops ook gecontacteerd worden voor alle hulp voor thuisproductie, microbrouwerijen en industriële brouwerijen.

Peter op LinkedIn

Sandra Vanhove

Sandra Vanhove staat Peter Croonenberghs bij om alles in goede banen te leiden.

Sandra onderhoudt de Brewed website en alle marketing rond de vele workshops en andere cursussen.

Tijdens het event zorgt Sandra voor de praktische afhandeling van de workshop/cursus/...

Workshops


BREWSensory

Voor de brouwer die streeft naar uitmuntend bier

In deze workshop wordt ingegaan op het aspect smaken en aroma's van bieren.

Na het volgen van deze 4 sessie's kan de gepassioneerde bierliefhebber gewenste en ongewenste smaken en aroma's leren herkennen in bieren. De brouwer kan op deze manier zijn bieren leren perfectioneren, de bierliefhebber leert herkennen of een bier correct gebrouwen werd.

Door middel van praktijkvoorbeelden worden bieren geproefd en beoordeeld op o.a. fouten en/of gewenste smaken en aroma's. Brewed pakt het op een manier aan door aan bieren effectief smaken en aroma's toe te voegen. Zo leert de cursist hoe het in de praktijk ook is.

Als bonus krijgt de deelnemer er een brouwerijbezoek bovenop. De workshops gaan altijd door in een brouwerij en dan mag een brouwerijbezoek uiteraard niet ontbreken!

Ik heb interesse in de BrewSensory workshop. Stuur je me meer info aub?

BREWPractice

Een dag brouwpraktijk

Eens een dag brouwen in een echte microbrouwerij? Het kan via de workshop 'Brewpractice'!

Tijdens deze dag, die al vroeg in de ochtend van start gaat, voer je alle brouwstappen zelf uit en wordt het huismerk van de brouwerij gebrouwen.

Gaandeweg leert Peter Croonenberghs je waarvoor elke stap genomen wordt en waarvoor deze bepalend is voor het uiteindelijke bier. Zo leer je schroten, maïschen, filteren, spoelen, koken, koelen, ...

Je hebt geen voorkennis nodig en op het einde van de dag weet je hoe een bier gebrouwen wordt, van waar het bierkleur komt, wat het alcoholgehalte bepaald, ...

Op het einde gaat het het bier in de vergistingstank en wordt de rest aan de brouwer overgelaten. Zo hoef je niet meer te bottelen, want dit kan pas nadat de vergisting is uitgewerkt.

Een broodjeslunch is inbegrepen en er worden tussendoor bieren van de brouwerij gedegusteerd. Een pakketje bier van het huismerk krijg je mee naar huis!

Ik heb interesse in de Brewed BrewPractice workshop. Stuur je me meer info aub?

Bootcamps

Een stevige 3-daagse brouwopleiding van A tot Z

Tijdens deze 3-daagse bootcamp leer je bier brouwen en een bierrecept uitschrijven.

Er wordt begonnen met de theorie waarin het brouwproces uitgelegd wordt. Zo leer je de ingrediënten kennen, bierkleur en gewenst alcoholgehalte te berekenen, metingen en labotesten uitvoeren, ... Alles wat nodig is als basiskennis om tot een volwaardig bier te komen. De dag wordt afgesloten met een degustatie van de huisbieren van huisbereide bieren.

Tijd om de handen uit de mouwen te steken! De tweede dag is immers een volledige praktijkdag in een professionele brouwerij, volledig onder de begeleiding van Peter Croonenberghs en de huisbrouwer zelf. Een lange dag waarbij alle stappen in de praktijk doorlopen worden. Op het einde wordt afgesloten met een biertasting.

De laatste dag wordt er dieper ingegaan op alle stappen. Hierbij komen ook labotechnieken aan te pas en leer je hoe gisten gekweekt kunnen worden. Wat zijn flavors en off-flavors, hoe worden ze veroorzaakt en wat kan je er eventueel aan doen? Hoe schrijf je nu zelf een bierrecept? Allemaal vragen die aan bod komen en waar je antwoorden op krijgt!

Dranken en lunchen zijn inbegrepen tijdens deze 3-daagse en op de brouwdag is er ook een ontbijt voorzien.
Je gaat naar huis met een stevige bagage aan kennis en een bierpakket om nog eens na te genieten.

Ik heb interesse in de Brewed Bootcamp. Stuur je me meer info aub?

Masterclasses

Voor de gevorderde (hobby)brouwer

De masterclasses zijn gericht op de gevorderde brouwer die zijn skills naar een nog hoger level wil brengen!

Deze avondsessies gaan door in een microbrouwerij en brengen theorie, praktijk en veel interactie rond onderwerpen die met het brouwerijgebeuren te maken hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderwerpen zoals : dry hopping, marketing, administratie, brouwfouten, brouwerijlayout, energie in de brouwerij, vergistingsproces, duurzaam brouwen, ...

Bierbusiness

  • Runnen van een brouwerij
  • Gezonde bedrijfsvoering
  • Marketing & verkoop
  • Duurzaam ondernemen
  • Economie van bier/brouwerij
  • Salesnetwerk
  • Balanslezen
  • Budgetteren
  • Prijszetting
  • ...

Bierkwaliteit

  • Biologie
  • Fysiologie
  • Biochemie
  • Brouwingrediënten
  • QA/QC procedure
  • Smaakkwaliteit
  • Stabiliteit
  • Gistgedrag
  • Bacteriën en ongedierte
  • Hygiëne en voedselveiligheid
  • CIP
  • ...

Brouwinstallatie

  • Anatomie van de brouwerij
  • Bouw & opstart
  • Apparatuurkennis
  • Upgrade brouwerij
  • Capaciteitsnoden
  • Pompen
  • Vloeistoffen en stoom
  • Koelprincipes
  • Warmtetransfers
  • Filters
  • ...
Wil je op de hoogte gehouden worden van deze masterclasses? Laat dan hier je gegevens na!
Ik heb interesse in de Brewed masterclasses. Stuur je me meer info aub?