Overslaan en naar de inhoud gaan

Brewed

Bootcamps, workshops & masterclasses Bier Brouwen…, Workshops BREWSensory Voor de brouwer die streeft naar uitmuntend bier…, Bootcamps Een stevige 3-daagse brouwopleiding van A tot Z Tijdens deze 3-daagse bootcamp leer je bier brouwen en een bierrecept uitschrijven. Er wordt begonnen met de theorie waarin het brouwproces uitgelegd wordt. Zo leer je de…, Masterclasses Voor de gevorderde (hobby)brouwer De masterclasses zijn gericht op de gevorderde brouwer die zijn skills naar een nog hoger level wil brengen! Deze avondsessies gaan door in een microbrouwerij en brengen theorie, praktijk en veel interactie rond onderwerpen die met het brouwerijgebeuren te maken hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderwerpen zoals : dry hopping, marketing,…

BrewSensory - Sensory tasting by Brewed

Leer bieren analyseren, identificeren en verbeteren! In het workshop pakket 'Sensory Tasting' van Brewed Breweducation wordt ingegaan op het aspect smaken en aroma's van bieren. Na het volgen van deze 4 sessie's kan de gepassioneerde bierliefhebber gewenste en ongewenste smaken en aroma's leren herkennen in bieren. De brouwer kan op deze manier zijn bieren leren perfectioneren, de…, Het neuswerk…, Proeven Proeven is natuurlijk altijd leuk voor een bierliefhebber. Al dient dit tijdens deze sessies wat genuanceerd te worden... We proeven immers o.a. bieren met fouten in. Al heel wat moeilijker dan de eerste sessie want nu wordt je namelijk geconfronteerd met verschillende aroma's uit één glas in plaats van één enkel aroma op een reukstrip. Maar met de uitleg van lesgever Peter…, Ruiken, proeven, beoordelen, spiderdiagram, ... In een laatste sessie wordt alles samengebracht.  Een boeiende sessie waarbij de deelnemers in discussie gaan met elkaar. Er wordt opnieuw geproefd en het is aan de deelnemer om hieruit te halen wat er aangeleerd is. Zo moet je bijvoorbeeld het glas met melkzuur of met azijnzuur er kunnen uithalen. Op het eerste zicht een makkelijke opgave, maar in de praktijk toch niet zo makkelijk... Heel boeiend want door in discussie te gaan met elkaar leer je van iedereen waarom hij iets als melkzuur of azijnzuur gaat…, Tussendoor Bij elke sessie worden er tussendoor enkele testen gedaan die wat afwijken van het thema. We hebben het dan niet over aroma's, maar er worden enkele interessante proeven gedaan. Voorbeelden zijn : haal de Stella uit 3 bieren, rangschik van laag alcoholgehalte naar hoog…, Certificaat Gedurende de 4 sessies ben je van theorie naar praktijk gegaan en heb je enige bagage om mee verder te gaan. Meer dan voordien hou je rekening met off-flavours en probeer je deze te detecteren in bieren. Voor brouwers is deze cursus ongetwijfeld een stuk kennis om mee aan de slag te gaan bij het optimaliseren van de eigen bieren. Na het volgen van alle sessies wordt je een certificaat overhandigd…, Over de lesgevers Peter Croonenberghs…, Bonus: brouwerijbezoek brouwerij Haeseveld Brewed organiseert deze workshop in een brouwerij. Bij een persoonlijke deelname aan de workshop ging deze door in brouwerij Haeseveld. De vernieuwde site Haeseveld is ontstaan door 3 ondernemers uit de streek (Hans De Gusseme, Alain De Laet en Jean-Paul Macharis) die de krachten hebben gebundeld en de site totaal gerenoveerd hebben. Kosten noch moeite zijn gespaard om de site om te toveren tot een schitterende horecazaak met een topbrouwerij. Tijdens de deelname aan de workshop BrewSensory kregen we een…, Ook de Brewed BrewSensory workshop volgen? Vul je gegevens hieronder in en we informeren je verder over de Brewed BrewSensory workshop Ik heb interesse in de Brewed BrewSensory sessies. Stuur je me meer info aub? JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit formulier te kunnen gebruiken. Naam E-mailadres…