
- How to brew - J. Palmer
- Verander water in bier - A. Otte
- Designing great beers - Ray Daniels
Enkele aanraders die thuishoren in elke brouwbibliotheek
Verander water in bier
Een absolute topper!
'Verander water in bier' legt in heldere taal het volledige brouwproces uit.
Als beginnende brouwer heb je enorm veel aan dit boek vol praktische tips, formules en uitstekende beginnersrecepten, een must-have voor iedere hobbybrouwer.
Als beginner zie je soms door de bomen het bos niet meer en lees je veel tegenstrijdige dingen. Dit boek is een goede reset die alles even duidelijk op een rijtje zet met de bijhorende achterliggende uitleg zodat je weer volledig mee bent.

Auteur: Adrie Otte Taal: Nederlands 352 blz.Verander water in bier leert hoe je zelf thuis een lekker bier kunt brouwen.Naarmate het leerproces vordert, kom je als brouwer voor vragen te…
Auteur: Adrie Otte Taal: Nederlands 352 blz.
Verander water in bier leert hoe je zelf thuis een lekker bier kunt brouwen.
Naarmate het leerproces vordert, kom je als brouwer voor vragen te staan waar de auteur in dit boek antwoorden op geeft.
Het biedt de modernste inzichten in hoe je thuis het beste bier maakt.
Inclusief goede recepten!
Adrie Otte brouwt al jaren zijn eigen bier en won hiermee diverse prijzen.
In eerste instantie gewoon in de keuken op het fornuis, later op zijn zelfgebouwde installatie.
Als oprichter van het Brouwersgilde "De Roode Toren" geeft hij regelmatig brouwcursussen en lezingen.…
Designing great beers
'Designing great beers' is een stevig boek in het Engels, maar de moeite meer dan waard!
Dit boek is een mooi naslagwerk voor iedereen die zijn eigen recepten wil gaan samenstellen. Elk recept wordt beschreven met de nodige technische en scheikundige informatie, tabellen, formules, diagrammen, ...
Samen met de nodige tips leer je zo eigen recepten op punt te stellen en weet je wat je kan doen mocht het toch mis gaan.
Jammer genoeg zijn de maataanduidingen Amerikaans en moet je dus omrekenen. Maar dit is slechts een kleine nadeel t.o.v. de uitstekende informatie die je er bovenop krijgt!

Auteur: Ray Daniels Taal: Engels Blz.: 390 Dit boek mag niet ontbreken in de bibliotheek van de gevorderde thuisbrouwer.Het omvat 2 delen die u de weg wijzen in het ontwerpen…
Auteur: Ray Daniels Taal: Engels Blz.
: 390 Dit boek mag niet ontbreken in de bibliotheek van de gevorderde thuisbrouwer.
Het omvat 2 delen die u de weg wijzen in het ontwerpen van uw eigen recepten.
In het eerste deel wordt besproken hoe verschillende ingrediënten u op weg kunnen helpen om uw bier naar uw smaak te brouwen.
Deel 2 onderzoekt een 14-tal bierstijlen, u ontdekt hun samenstelling en welke specifieke ingrediënten en technieken gebruikt moeten worden om tot een gelijkend voorbeeld te komen.…
Brouwrecepten om mee te starten
Brewing classic styles
Met 'Brewing classic styles' haal je een boek in huis waarmee je meteen 80 betrouwbare basisrecepten hebt.
Elk recept wordt tot in detail beschreven, denk hierbij aan giststammen, vergistingstemperaturen, maischtijden, moutkeuzes, ...
Verwacht geen uitzonderlijke resultaten, maar eerder basisbieren. Bedoeling is dan ook om basisrecepten te hebben en niet om meteen 'speciallekes' te brouwen. Zo zal een stoutbier niet te geroosterd zijn, maar het is wel de basis waarop je verder kan werken om het zelf bij te sturen zodat de geroosterde toets naar wens kan bijgestuurd worden.
'Brewing classic styles' is eerder een naslagwerk dan een boek dat je van begin tot einde zal lezen. Als beginnende brouwer is het ideaal om een bepaalde bierstijl te leren kennen en daarop verder te b(r)ouwen.
Thuis bier brouwen
Het boek 'Thuis bier brouwen' is een ideaal boek voor de beginner.
Het rijk geïllustreerde boek begint met de nodige informatie over de ingrediënten en het brouwproces, om vervolgens over te gaan naar een honderdtal bierrecepten met uitleg en foto's.
Stap voor stap wordt aan de hand van foto's uitgelegd hoe elke fase van het brouwproces uitgevoerd wordt. Kortom : een ideaal beginnersboek met vele recepten.
Boeken die bestaande bieren beschrijven
Boeken over bierstijlen
Boeken om te leren brouwen
Bierkenner worden, boeken over zythologie
Brouwrecepten
Over ingrediënten bij het brouwen
Bier en gastronomie : foodpairing
Nog meer boeken over bier en brouwen
In de wereld van bier en brouwen is er een enorm informatieaanbod.
Bovenstaand overzicht geeft enkele gekende boeken weer die verschillende onderwerpen behandelen. Het is echter bijna onmogelijk om deze lijst hier volledig weer te geven. Bij websites zoals bol.com krijg je een heel groot aanbod en kan je ongetwijfeld een goed boek vinden over het onderwerp dat je interesseert.