Droge ondergist
Oorspronkelijk uit de Zwitserse brouwerij Hürlimann.Het profiel van deze ondergist maakt het mogelijk om vrij neutrale lagers en pilsbieren te brouwen met een uitstekende drinkbaarheid.sedimentatie:…
Oorspronkelijk uit de Zwitserse brouwerij Hürlimann.
Het profiel van deze ondergist maakt het mogelijk om vrij neutrale lagers en pilsbieren te brouwen met een uitstekende drinkbaarheid.
sedimentatie: hoog vergistingstemperatuur: 9-22°C (48.2-71.6°F) bij voorkeur 12-15°C (53.6-59°F) gebruiksdosis: 8 tot 12 g/10 l bij een vergistingstemperatuur van 12°C - 15°C (53-59°F).
Verhoog de dosis vanaf 12°C (53°F), tot 20 - 30 g/10 l bij 9°C (48°F).…
Een unieke ondergiststam die kan vergisten bij biertemperaturen zonder ongewenste off-flavours te creëren.Lange lagertijden zijn bovendien niet nodig.Geschikt voor California Common en lagerbieren die vergist…
Een unieke ondergiststam die kan vergisten bij biertemperaturen zonder ongewenste off-flavours te creëren.
Lange lagertijden zijn bovendien niet nodig.
Geschikt voor California Common en lagerbieren die vergist worden op (bier)omgevingstemperaturen.
Uitvlokking: 4/5 (hoog) Vergisting: 77-82% Aanbevolen temperatuurbereik: 18-20°C Alcoholtolerantie: 9,0% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.…
Droge bovengist
Gist voor tarwebieren / witbieren
Speciaal geselecteerde gist voor tarwebieren.Produceert subtiele esterige en fenolische smaken typisch voor tarwebier.Sedimentatie: laag Einddensiteit: hoog Aangeraden dosis: 5 - 8 g / 10 l…
Speciaal geselecteerde gist voor tarwebieren.
Produceert subtiele esterige en fenolische smaken typisch voor tarwebier.
Sedimentatie: laag Einddensiteit: hoog Aangeraden dosis: 5 - 8 g / 10 l Gistingstemperatuur: 15 - 24°C…
Een traditionele bovengist met een goed evenwicht tussen fruitige esters en verwarmende kruidige fenolen.De gist laat een ietwat zoete smaak achter en zakt uit zodat…
Een traditionele bovengist met een goed evenwicht tussen fruitige esters en verwarmende kruidige fenolen.
De gist laat een ietwat zoete smaak achter en zakt uit zodat het bier helder wordt, als het lang genoeg staat.
Geschikt voor witbier, Grand Cru, kruidige ales en andere speciale bieren.
Uitvlokking: 2/5 (laag) Vergisting: 70-75% Aanbevolen temperatuurbereik: 18-25°C Alcoholtolerantie: 8,0% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.…
Een klassieke bovengist voor het brouwen van een reeks Duitse Weizenbieren of Belgische witbieren.Hij heeft een erg lage uitvlokking waardoor hij ideaal is voor biersoorten…
Een klassieke bovengist voor het brouwen van een reeks Duitse Weizenbieren of Belgische witbieren.
Hij heeft een erg lage uitvlokking waardoor hij ideaal is voor biersoorten die traditioneel troebel worden geschonken.
De gist zorgt voor een uitzonderlijk droog bier, met een zijdezacht gevoel in de mond en een heerlijk aroma van banaan en kruiden (kruidnagel).
Uitvlokking: 2/5 (laag) Vergistingsgraad: 70-75% Aanbevolen temperatuurbereik: 18-30°C Alcoholtolerantie: 7,5% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.…
De Munich Classic tarwebier giststam wordt door een aantal commerciële brouwerijen gebruikt.Deze gist levert een smaakvol en aromatisch hefeweizenbier met veel body naar Beierse traditie.Deze…
De Munich Classic tarwebier giststam wordt door een aantal commerciële brouwerijen gebruikt.
Deze gist levert een smaakvol en aromatisch hefeweizenbier met veel body naar Beierse traditie.
Deze biergist is zeer laag vlokkig, een eigenschap die het bier mooi troebel houdt.
Sedimentatie: laag Einddensiteit: middelmatig Vergistingstemperatuur: 17-22°C Dosis: 50-100 g/hl…
Gist voor saison bieren
Deze typische gist wordt aanbevolen voor Belgische Saisons en wordt gekenmerkt door een bijzonder hoge vergistingsgraad.Het resulteert in fruitige aroma's met een kruidig karakter, zoals…
Deze typische gist wordt aanbevolen voor Belgische Saisons en wordt gekenmerkt door een bijzonder hoge vergistingsgraad.
Het resulteert in fruitige aroma's met een kruidig karakter, zoals dat van kruidnagel.
Deze stam produceert zeer verfrissende en doordrinkbare bieren.
uitvlokking: laag einddichtheid: laag vergistingstemperatuur: 18-28°C Dosering: bij primaire vergisting: 50-80 g/hl bij hergisting in fles: 2,5-5 g/hl…
Deze Franse saison gist is een bijzondere, sterk vergistende bovengist die speciale bieren met kruidige, fruitige en peperige tonen oplevert.Ideaal voor de vergisting van saison…
Deze Franse saison gist is een bijzondere, sterk vergistende bovengist die speciale bieren met kruidige, fruitige en peperige tonen oplevert.
Ideaal voor de vergisting van saison bieren.
Geschikt voor het brouwen van Saisons met een alcoholpercentage tot 14%.
Uitvlokking: 3/5 (gemiddeld) Vergisting: 85-90% Aanbevolen temperatuurbereik: 26-32°C Alcoholtolerantie: 14,0% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.…
Biergist van Belgische oorsprong.Deze gist is speciaal geselecteerd omwille van zijn vermogen om kwalitatieve Saison bieren te bekomen.Deze gist geeft een fruitig, kruidig en peperig…
Biergist van Belgische oorsprong.
Deze gist is speciaal geselecteerd omwille van zijn vermogen om kwalitatieve Saison bieren te bekomen.
Deze gist geeft een fruitig, kruidig en peperig aroma door de ontwikkeling van esters en fenol.
Saccharomyces cerevisiae var.
diastaticus Sedimentatie: laag Einddensiteit: laag Vergistingstemperatuur: 15 - 35 °C Aangeraden dosis: 100g/hl…
Gist voor abdijbieren
Bovengist aanbevolen voor het brouwen van abdijbieren, bekend om hun hoge alcoholpercentage.De vergisting verloopt zeer snel en onthult subtiele en evenwichtige aroma's.Ook geschikt voor hergisting…
Bovengist aanbevolen voor het brouwen van abdijbieren, bekend om hun hoge alcoholpercentage.
De vergisting verloopt zeer snel en onthult subtiele en evenwichtige aroma's.
Ook geschikt voor hergisting in de fles.
Uitvlokking: hoog Einddensiteit: hoog Vergistingstemperatuur: 15-25°C Aanbevolen dosis: bij hoofdvergisting: 50-80 g/hl bij hergisting op fles: 2,5-5 g/hl…
Bovengist voor een zekere vergisting en constante werking, ook goede voor hergisting in de fles.Zeer geliefde gist voor alle doeleinden, robuust, voor een uitstekend aroma,…
Bovengist voor een zekere vergisting en constante werking, ook goede voor hergisting in de fles.
Zeer geliefde gist voor alle doeleinden, robuust, voor een uitstekend aroma, geschikt voor speciaalbieren, witbieren, abdijbieren, ...
Sedimentatie: middelmatig Einddensiteit: hoog Gistingstemperatuur : 15 - 24°C Aangeraden dosis : 50 - 80 g/hl Kan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles: 2,5 - 5 g/hl…
Deze matig alcoholtolerante en bijzonder vlokkige gist is minder fenolisch dan 'Belgian Ale M41', maar is uitzonderlijk fruitig en heeft zeer complexe esters.Geschikt voor Belgische…
Deze matig alcoholtolerante en bijzonder vlokkige gist is minder fenolisch dan 'Belgian Ale M41', maar is uitzonderlijk fruitig en heeft zeer complexe esters.
Geschikt voor Belgische Pale Ales en abdijbieren.
Uitvlokking: 4/5 (hoog) Vergisting: 73-77% Aanbevolen temperatuurbereik: 18-28°C Alcoholtolerantie: 8,0% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.…
Zorgt voor een fantastisch complex samenspel tussen kruidige, fruitige esters, fenolen en alcohol.De gist heeft een hoge vergistingsgraad met een hoge alcoholtolerantie waardoor hij perfect…
Zorgt voor een fantastisch complex samenspel tussen kruidige, fruitige esters, fenolen en alcohol.
De gist heeft een hoge vergistingsgraad met een hoge alcoholtolerantie waardoor hij perfect geschikt is voor diverse Belgische biersoorten.
Geschikt voor Belgische tripels en bieren in abdijbierstijl.
Uitvlokking: 3/5 (gemiddeld) Vergisting: 82-88% Aanbevolen temperatuurbereik: 18-28°C Alcoholtolerantie: 10,0% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.…
Gist voor zure bieren
WildBrew™ Sour Pitch is een gebruiksklare, hoogwaardige en zeer zuivere melkzuurbacterie die speciaal is geselecteerd op haar vermogen om een breed scala aan zure bierstijlen…
WildBrew™ Sour Pitch is een gebruiksklare, hoogwaardige en zeer zuivere melkzuurbacterie die speciaal is geselecteerd op haar vermogen om een breed scala aan zure bierstijlen te produceren.
WildBrew™ Sour Pitch produceert een clean en evenwichtig citrus smaakprofiel, dat typisch is voor zowel traditionele als moderne zure bierstijlen.
Bij het enten bij optimale temperaturen en onder de juiste omstandigheden, is het een krachtige, veilige en eenvoudige manier om bacteriën te hanteren voor verschillende bier-zurende technieken, zoals bij het zuren van het wort in de brouwketel.
Stijlen die met WildBrew™ Sour Pitch gebrouwen kunnen worden omvatten o.a.
Berliner Weisse, Gose, lambiek, American Wild en Sour IPA.
WildBrew™ Sour Pitch levert een ongeëvenaarde consistentie, moeiteloze toepassing, gegarandeerde prestaties en een onvergelijkbare zuiverheid voor het brouwen van de zure bierstijl van jouw keuze.
WildBrew™ Sour Pitch bacteriën vertonen: snelle pH-daling die binnen 2 dagen kan worden afgerond; meestal binnen 24 tot 36 uur hoog melkzuurgehalte versus een lagere productie van azijnzuur aroma en smaak: citrusvrucht en zurig met een vleugje fruit Het optimale temperatuurbereik voor WildBrew™ Sour Pitch bij de productie van zure bierstijlen ligt tussen 30-40°C.
Dosis is 0,1 g/l.
Een verpakking volstaat voor het produceren van 1 hl zuur bier.
Bewaartemperatuur: 4°C.…
WildBrew™ Helveticus Pitch is een kant-en-klare gedroogde bacterie, een stam van Lactobacillus helveticus die specifiek geselecteerd is voor zijn vermogen om een breed scala aan…
WildBrew™ Helveticus Pitch is een kant-en-klare gedroogde bacterie, een stam van Lactobacillus helveticus die specifiek geselecteerd is voor zijn vermogen om een breed scala aan zure bierstijlen te produceren.
In vergelijking met WildBrew™ Sour Pitch produceert deze nieuwe bacterie een intensere citrussmaak bij hogere temperaturen.
Bovendien staat WildBrew™ Helveticus Pitch keer op keer garant voor dezelfde hoge prestaties, gecombineerd met een ongeëvenaarde zuiverheid voor het brouwen van de zure bierstijl naar keuze.
En is nog makkelijk in gebruik ook.
pH-bereik: 3-3,5 vergistingstemperatuur: 25 - 40 °C dosis: 10 g/hl…
Gisten geschikt voor verschillende bierstijlen
Bovengist voor een zekere vergisting en constante werking, ook goede voor hergisting in de fles.Zeer geliefde gist voor alle doeleinden, robuust, voor een uitstekend aroma,…
Bovengist voor een zekere vergisting en constante werking, ook goede voor hergisting in de fles.
Zeer geliefde gist voor alle doeleinden, robuust, voor een uitstekend aroma, geschikt voor speciaalbieren, witbieren, abdijbieren, ...
Sedimentatie: middelmatig Einddensiteit: hoog Gistingstemperatuur : 15 - 24°C Aangeraden dosis : 50 - 80 g/hl Kan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles: 2,5 - 5 g/hl…
Deze bekende giststam van Weihenstephan uit Duitsland wordt wereldwijd gebruikt in de brouwindsutrie.Dankzij zijn technologische eigenschappen is dit één van de meest gebruikte giststammen geworden…
Deze bekende giststam van Weihenstephan uit Duitsland wordt wereldwijd gebruikt in de brouwindsutrie.
Dankzij zijn technologische eigenschappen is dit één van de meest gebruikte giststammen geworden voor het brouwen van lagerbieren.
Produceert de beste smaken van een lagerbier indien vergisting bij 10 - 14°C, maar produceert tevens zeer goede bieren bij kamertemperatuur.
Sedimentatie: hoog Einddensiteit: middelmatig Gistingstemperatuur: ideaal bij 10 - 14°C Gebruiksdosis: 8 - 12 g/10 l (bij temperaturen onder 12°C dosis verhogen tot 20-30 g/10 l)…
Bekende Engelse Ale-gist die kan worden gebruikt voor alle bovengistende bieren.Zorg voor een snelle vergisting (binnen 2 - 3 dagen 1008 - 1012 of 2…
Bekende Engelse Ale-gist die kan worden gebruikt voor alle bovengistende bieren.
Zorg voor een snelle vergisting (binnen 2 - 3 dagen 1008 - 1012 of 2 - 3° Plato) en vormt een compact sediment op het einde van de vergisting hetgeen de klaring verbetert.Sedimentatie: hoogEinddensiteit: middelmatigGistingstemperatuur: 18 - 24°C.Gebruiksdosis : 5 - 8 g / 10 l…
De bekendste giststam in Amerika, nu tevens beschikbaar als gebruiksklare droge gist.Voor evenwichtige bieren met weinig diacetyl en een zuivere, frisse afdronk.Sedimentatie: laag tot middelmatig…
De bekendste giststam in Amerika, nu tevens beschikbaar als gebruiksklare droge gist.
Voor evenwichtige bieren met weinig diacetyl en een zuivere, frisse afdronk.
Sedimentatie: laag tot middelmatig Einddensiteit: middelmatig Aangeraden dosis: 5 - 8 g / 10 l Gistingstemperatuur: 15 - 24°C…
Bovengist voor het brouwen van continentale bierstijlen.Zorgt voor esters en geeft een peper- en kruidig aroma aan het bier.De esters zorgen voor de complexiteit en…
Bovengist voor het brouwen van continentale bierstijlen.
Zorgt voor esters en geeft een peper- en kruidig aroma aan het bier.
De esters zorgen voor de complexiteit en de fruitigheid in het bier.
sedimentatie: middelmatig einddensiteit: hoog gistingstemperatuur: 15-20°C aangeraden dosis: 11,5 g voor 20-30 l wort kan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles: 2,5 - 5 g / hl…
Bekende Engelse Ale-gist die kan worden gebruikt voor alle bovengistende bieren.Zorg voor een snelle vergisting (binnen 2 - 3 dagen 1008 - 1012 of 2…
Bekende Engelse Ale-gist die kan worden gebruikt voor alle bovengistende bieren.
Zorg voor een snelle vergisting (binnen 2 - 3 dagen 1008 - 1012 of 2 - 3° Plato) en vormt een compact sediment op het einde van de vergisting hetgeen de klaring verbetert.Sedimentatie: hoogEinddensiteit: middelmatigGistingstemperatuur: 18 - 24°C.Gebruiksdosis : 5 - 8 g / 10 l…
Angel CN36 is een gist met een hoge fermentatie die wordt gekenmerkt door een zuiver profiel en de mogelijkheid tot fermentatie in een zeer breed…
Angel CN36 is een gist met een hoge fermentatie die wordt gekenmerkt door een zuiver profiel en de mogelijkheid tot fermentatie in een zeer breed temperatuurbereik (10-25°C).
Aanbevolen voor een groot aantal bierstijlen die een neutraal aroma nodig hebben, zoals IPA (India Pale Ale), Pale Ale, Kölsch, maar ook Dry stout of Engelse moutbiersoorten.
bovengist vergistingstemperatuur: 10-25°C vergistingsgraad: hoog alcoholtolerantie: 12% uitvlokking: hoog dosering: 5-10 g/10 l, verhoog de dosering tot 10-30 g/10 l bij bijzondere gistingsomstandigheden.…
BF27 heeft een fruitig en bloemig aroma zonder onaangename geuren, mits correct gehanteerd.Geeft een zeer drinkbaar, helder bier met gebalanceerde body. ondergist vergistingstemperatuur: 10-25°C (idealiter…
BF27 heeft een fruitig en bloemig aroma zonder onaangename geuren, mits correct gehanteerd.
Geeft een zeer drinkbaar, helder bier met gebalanceerde body.
ondergist vergistingstemperatuur: 10-25°C (idealiter 10-15°C) vergistingsgraad: hoog alcoholtolerantie: 10% uitvlokking: hoog dosering: 8-15 g/10 l, verhoog de dosering tot 15-30 g/10 l bij bijzondere gistingsomstandigheden.…
Zorgt voor een fantastisch complex samenspel tussen kruidige, fruitige esters, fenolen en alcohol.De gist heeft een hoge vergistingsgraad met een hoge alcoholtolerantie waardoor hij perfect…
Zorgt voor een fantastisch complex samenspel tussen kruidige, fruitige esters, fenolen en alcohol.
De gist heeft een hoge vergistingsgraad met een hoge alcoholtolerantie waardoor hij perfect geschikt is voor diverse Belgische biersoorten.
Geschikt voor Belgische tripels en bieren in abdijbierstijl.
Uitvlokking: 3/5 (gemiddeld) Vergisting: 82-88% Aanbevolen temperatuurbereik: 18-28°C Alcoholtolerantie: 10,0% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.…
Deze bovengist is geschikt voor diverse robuuste bieren met een uitzonderlijke diepte.Vergist met de volle, rijke smaak van donker fruit.Geschikt voor Schotse zware ales, American…
Deze bovengist is geschikt voor diverse robuuste bieren met een uitzonderlijke diepte.
Vergist met de volle, rijke smaak van donker fruit.
Geschikt voor Schotse zware ales, American Amber Ales, Sweet Stouts enzovoort.
Uitvlokking: 4/5 (hoog) Vergisting: 70-75% Aanbevolen temperatuurbereik: 18-22°C Alcoholtolerantie: 8,0% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.…
Een bovengist die snel vergist bij heel hoge temperaturen en ondertussen een neutraal smaakkarakter behoudt met subtiele toetsen van citrusvruchten.Geschikt voor verschillende stijlen, van Noorse…
Een bovengist die snel vergist bij heel hoge temperaturen en ondertussen een neutraal smaakkarakter behoudt met subtiele toetsen van citrusvruchten.
Geschikt voor verschillende stijlen, van Noorse Farmhouse ales tot pale ales en IPA's.
Uitermate geschikt voor hoge temperaturen.
Uitvlokking: 5/5 (zeer hoog) Vergistingsgraad: 77-82% Aanbevolen temperatuurbereik: 20-40°C Alcoholtolerantie: 12,0% Dosering: 10 g voor max 23 l Welke Mangrove Jack's biergist past het beste bij welke bierstijl?
Klik hier voor een handig overzicht.…
Kveik is een Noors dialectwoord dat gist betekent.In de Noorse boerentraditie werd kveik bewaard door te drogen en werd het van generatie op generatie doorgegeven.Kveik…
Kveik is een Noors dialectwoord dat gist betekent.
In de Noorse boerentraditie werd kveik bewaard door te drogen en werd het van generatie op generatie doorgegeven.
Kveik is de originele, traditionele gedroogde gist.
De LalBrew® Voss stam werd verkregen van Sigmund Gjernes (Voss, Noorwegen), die deze cultuur sinds de jaren '80 op traditionele wijze in stand heeft gehouden en ruimhartig heeft gedeeld met de bredere brouwgemeenschap.
LalBrew® Voss werkt bij een brede range van fermentatietemperaturen (25-40°C), met een zeer hoog optimaal bereik van 35-40°C.
De vergisting verloopt zeer snel binnen het optimale temperatuurbereik, waarbij de volledige uitvlokking meestal wordt bereikt binnen 2-3 dagen.
Het smaakprofiel is consistent over het hele temperatuurbereik: neutraal met subtiele fruitige tonen van sinaasappel en citrus.
De uitvlokking is zeer hoog en produceert heldere bieren zonder de nood aan filtratie of hulpmiddelen.
uitvlokking: zeer hoog alcoholtolerantie: 12% vol.
vergistingstemperatuur: 25 - 40°C | optimaal: 35 - 40°C dosis: 50-100 g/hl…